Höna med flax

Höna med flax

Det har varit skitroligt på gården de senaste dagarna… tema mockning 💩 Under jul och nyårshelgerna har väl inte mockning stått överst på önskelistan över saker man vill göra så nu var det hög tid att ta tag i skiten.

Igår mockade jag, Max och William ut stora hönshuset. Vi ställde upp fårgrindarna som en minihage och så vräkte vi ut alla damer i snögloppet. Det gick fint även om det var en liten utmaning att motivera en 5-åring och en 8-åring att 3 timmar mockning det blir kul. Vi jobbar VÄLDIGT ofta med barnen med och det är både utmaning och privilegium på samma gång… det går saktare och tjatas en hel del MEN vi spenderar mycket tid tillsammans och de lär sig att vara en del i laget.

Nu till den roliga knorren på denna bajsrapportering. Vi råkade visst glömma en höna ute igår 😱 Jag svär att både jag och Wille kollade en extra gång men vi missade en brun liten höna. Hon hade boat åt sig i containerskopan där vi öst alla dynga och gammal strö. Och vad hände idag… jo pappa satte fart att mocka ur skrapgången i stora lösdriften så han fyllde på containerskopan med ett par lyft till… självklart ovetandes om hönan. Sedan tog han traktorn och körde för att tömma ca 100 meter bort från lösdriften. Gissa om han blev förvånad när en dyngdränkt höna flög ut från skopan. Och vilket flax för hönan att hon överlevt! Dynga från skrapgången innehåller väldigt lite strö och består av tung, blöt skit 🥵

Damen i fråga vart dock så överrumplad av det som hänt att hon stod som paralyserad när hon väl landat så pappa kunde gå ut och plocka in henne. Hon fick åka traktor tillbaka. Vi satte ett buntband runt foten på henne (som en ringmärkning) så vi kan hålla koll på henne framöver.

Mina stalledrängar som fick en hamburgare inne i Sala som belöning efter avslutat arbete ❤️
Valle när han lastar ner i containern. Just i det här lyftet tar han mycket strö men det var tyvärr inte det här lätta lyftet hönan fick över sig 🙈
I andra delen av lösdriften övervakar tjurarna lugnt arbetet.
Hönan hade dessutom hunnit lägga ett ägg där i containern, med det sprack vid tömningen 😂