Semestertider

Semestertider

Just nu är det ledighet som står på schemat här på gården. Annicka och Abed var ute och vandrade ett par dagar och mamma och pappa har varit på semester i 10 dagar. Jag är jourhavande bonde och har huvudsakligen rullat farmen.

Annickas och Abeds vandring skulle egentligen har varat längre men lilla Sally blev huggormsbiten uppe i fjällvärlden och det blev bråttom till Falun och veterinär.

Sally med svullen nos. Dock mår hon bättre nu men ska vila i 2 veckor… svårt för en busig hund.

Här hemma har vi ångat på med stängsling, ett projekt som aldrig tar slut känns det som MEN igår blev det klart 👏🏻🙌 Vi har nyetablerat samtliga beten på hela gården den här säsongen och vi började i december med att slå stolp. Sista hagen ut var ’fållan’ och nu går även baggarna på grönbete.

William var med mig och stängslade en kväll. Vi körde var annan stolpe och han klarade isolatorer med skruvdragare galant.

Ni som följer oss i sociala medier har väl inte missat att vi flyttat ner tackorna och tacklammen på bete nere vid ån. Det är så fint där nere och de har så mycket mat. Deras favoritkost är buskar och det åker med både bark och blad. Alla snår och buskar kommer tokdö där nere och det är ju bra. När fåren är klara tar vi de döda buskarna till flis och värmer vårt hus med, 100% utnyttjande av den busken.

Sommarslöa tjejer. Så skönt att vi delat på gruppen och nu har vi lååångt mellan killarna och tjejerna. ’Incest är bäst’ vill vi undvika 🤣

Idag är det även kultingarnas 10 åveckors dag. Ett viktigt datum om man är en gris för då kan man få sin första vaccinspruta mot rödsjuka. De ska ha ytterligare en spruta men efter att man fått den första får man gå ut. Rödsjuka är en bakterie som finns i jorden och som grisar kan bli rysligt sjuk av. Gudarna ska veta att de äter mycket jord grisarna när de bökar runt i marken så utan sprutan vill vi inte släppa ut dem. Nu återstår för oss att bestämma om de ska gå gå ut efter första eller andra sprutan. Att fånga 19 grisar i hagen ute för att ge spruta nr 2 kommer vara ett elände.

Här är en bild från när jag mockade åt dem i veckan. Det blir ganska mycket ensamjobb i semestertider så jag grubblade på hur jag skulle kunna boxa kultingarna för att kunna mocka i fred. Svaret blev en konservburk med majs. Jag strösslade ut det i halmen och alla grisar letade ystert efter majs… då hann jag driva in de sista och stänga boxdörren. Listigt!

Måste även få lägga ut en bild på det här. Äggsperimentet. Vi har planerat det här länge men nu var timingen bra. Vi har köpt vanlig ägg i mataffären och laddar i dem i kläckaren. Lagom till första augusti kommer de kläckas och då är det dags för öppen gård igen när evenemanget ’Kom till gården’ går av stapeln. Tror ni det kommer komma några kycklingar ut ICA äggen? Om det blir en tupp får den heta ICA Stig

Om ni vill komma och besöka oss så finns inbjudan här. Vi är så glada att det blir av trots Corona och vi fick tillståndet från Polisen tidigare i veckan 👏🏻 Max 50 personer åt gången men vi har mycket yta att sprida ut folk på så jag är inte orolig för att vi inte skulle kunna genomföra det här på ett säkert sätt.

Slutligen, åter till semestertemat. Snart är det vår tur 👏🏻 Nästa vecka åker jag, Robban och barnen iväg några dagar till Västervik och Småland och vi ska göra så lite som möjligt. Det blir liksom aldrig lugnt om man inte åker iväg och det ska bli SÅ skönt. I augusti sedan skickar vi iväg Annette och Tim en vecka till Visby och då har alla hunnit med att vara ledig den här sommaren.

Glad sommar på er ☀️

Ett svar

  1. Katja Seppänen skriver:

    Glad sommar till er alla☀️🌸☀️… och som alltid kul och informativ läsning när du bloggar😉!

Kommentarer är stängda.