Lugn lördag

Lugn lördag

Det händer ju inte ofta men idag var det nästan inget som skulle göras på gården så vi har slöat lite. Igår grundmålade vi taket inne i ladugården och idag skulle färgen torka så vi har haft en fläkt igång där inne. För övrigt var det ingen mockning som skulle göras, inga djur som skulle flyttas och just inget annat heller på to do listan och tja, man kan ju inte sitta och titta på färg som torkar 🤣 Så vi fick ledigt efter att alla djur var skötta imorse och fram till kvällsfodringen.

Jag tillbringade min dag med att rida med en kompis. Har inte suttit på en hästrygg på typ 8 år så det var väldigt kul att göra det igen 🐴 Turligt nog är ridning lite som cykling, när man sitter upp så kommer det tillbaka… i alla fall dugligt.

Vad sysslar vi med nu för tiden då? Ja efter ett totalt haveri med vår gödselspridare så plöjer vi nu och glömmer det missödet så gott det går 😬 Det sitter metallskrapor i botten på gödselspridaren som liksom drar fram dyngan till spridaraggregatet där bak. Det som drabbade oss var att ’bandet som drar skraporna gick sönder och skrapan fick tag i själva golvet… och så drog det… de är starka skraporna och de slet sönder golvet 🤯 Nu blir det vinterlagning på den och så tar vi omtag på uppgiften i mars.

Här lastar vi av vår gödselspridare tidigare i våras. Här var vi väldigt nöjda över vårt fynd men nu står den på shit list 🤣

Här ser man hur kedjan som drar fram dyngan har lindat upp sig på sin egen axel

Vi har även avslutat grissäsongen 2020. Det betyder att vi slaktat bort de sista grisarna för i år och så har vi inseminerat Doris igen så att det ska bli nya bebisar i vår.

Gottfrid, vår bagge, har även släppts ihop med tackorna så vi hoppas på nya söta lamm till våren.

Det är en svårbeskrivlig känsla men vi jobbar klyschigt nog väldigt nära naturen… man kollar vädret 457 ggr per dag vissa dagar och ställer om, planerar om och har sig helt efter väder, vind, årstid och säsong. Liksom naturen går i årscykler så gör vår verksamhet det också. Odlingssäsongen går till sitt slut, djur slaktas bort inför vinterns stallperiod och mitt i allt det där lägger vi även grunden för nästa säsong. Det är något fint med det och man känner sig glad över livet.

Nyfödd lammunge från i våras, nu sätter vi hoppet till att Gottfrid och tackorna ska ge oss nya lamm till nästa säsong.

Bästa Doris med sina kultingar från i våras. Hon är speciell vår stora tjej och nu hoppas vi hon är havande igen och att Greta också snart ska gå att inseminera.

Vad laddar vi för då framöver? Jo vårt sista event för året kommer bli en julmarknad, vi planerar och laddar för JUL PÅ HAGALUNDS GÅRD! Lördagen i tredje och fjärde adventshelgen kommer vi välkomna er till gården och då tänkte vi sälja julskinka, prinskorv och leverpastej från våra härliga utegrisar. Vi kommer även erbjuda färskt nötkött så att ni kan fynda fin färs till julköttbullarna eller hitta en fin köttbit till nyårsfesten. Vi hoppas även att vi fått tillbaka våra fårskinn från beredningen i Tranås. Välkomna!

Förutom våra egna produkter så planerar vi att bjuda in några andra entreprenörer från bygden så vi kan erbjuda blombinderi i form av dörrkransar och honung från en lokal biodling.

Ett svar

  1. Johanna skriver:

    Jag måste säga att tycker du att det bara var duglig ridning, så är kraven skyhöga!
    Det såg jättebra ut!
    Tack för sällskapet 😀

Kommentarer är stängda.