Julefrid

Julefrid

Äntligen är julen här och vilken tacksam helg det är det här året med många lediga dagar. Vi inleder som alltid julen med att provsmaka skinkan på kvällen den 23:e och spela julspelet. Det är ett kortspel i 15 turer som egentligen heter något annat än ’julspelet’ men eftersom vi aldrig kommer på det riktiga namnet får det bli smeknamnet julspelet. I år spelade vi till efter ett på natten innan vi äntligen gick i mål. Nu behöver vi inte spela mer kort på ett års tid!

Ett annat obligatoriskt inslag när vi spelar julspelet är eld i öppna spisen. Otroligt vackert och självklart egen björkved.

Och så många levande ljus så klart!

Igår var det julafton och som barnen längtat. Jag skulle nog säga att julmagin stod på topp det här året. Vår 5-åring tror fortfarande på tomten och har ju upplevt julen fler gånger innan så han vet exakt vad som väntar. Hög av lycka rev de upp sina julklappar.

Vi vuxna njöt först av julmaten och efter det en lugn kväll i soffan med kaffe och julgodis. Vi har en godismakerska av rang i vår familj, Annette. Till årets godisbak konsumerade hon 1,7 kg choklad men då ska gudarna veta att vi har alla sorters godis som någon kan önska. Årets nykomling var trillingnöt eftersom den försvunnit från Paradisasken.

Idag juldagen har vi kört storstädning i hönshuset. Ett tungt jobb men så välbehövligt. Vi röjde ut allt, sopade och körde in 2 skopor ny sand. Ni skulle känna skillnaden i doft före och efter… wow. Hönsdynga luktar tyvärr väldigt starkt men efter att vi kört ut all gammal sand och fått in den nya… luktar inget alls!

Höns, mattråg och vatten automater åkte ut när vi städade. Skönt med mildväder idag så att hönsen inte behöver frysa när de är ute.

Robban pratar med tuppen, de är otroligt vackra och alla våra tuppar är snälla att hantera. Inga problem alls att plocka upp dem för en pratstund.

Avslutningsvis bjuder vi på en selfie bild på städgänget. Så vidare bildsköna vet jag inte om vi kan säga att vi är men vi är bra på att sköta djuren 👍

GOD JUL ÖNSKAR VI ER ALLA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *