1000 järn i elden och trasiga remmar

1000 järn i elden och trasiga remmar

Det blir intensiva helger för oss framöver. Vi träffades på fredag kvällen hemma hos Annika i Gullvalla för pizza och efter det började vi designa på en logga. Efter det började vi bygga på den här hemsidan. Det kommer ta ett tag innan den är klar men nu är vi på gång.

Att ta över en gård innebär att man harvar sig igenom en väldig massa papper. Vi har jurist hjälp, och det tur, men det är mycket att tänka på. Och så har vi det praktiska… vi ska inte bara ta över gården så som den är utan vi ska nyetablera djurhållning på den. Vi har börjat med hönsen och kycklingarna har verkligen tagit oss alla med storm. De är bedårande söta hela högen. Vår plan är att vi ska kläcka fram 200 värphöns innan jul.

Sedan finns det ju en verksamhet på gården idag också som vi ska lära oss att ta över. För tillfället är det skörd som gäller. I lördags var det fullt action i torken när fyra remmare till elevatorn ramlade ner och och sju vuxna och två barn funderade på hur vi skulle kunna laga. Det är alltid på helgen som saker går sönder när det är svårt att få tag i reservdelar. Lösningen blev klister spray och så satte vi tillbaka de gamla remmarna igen. Till allas förvåning höll de och vi fick upp det vi behövde till toppen av torktornet.

William och Max, Robban och Annelis barn, var med och lekte bönder hela dagen. Att åka tröska med morfar det är en riktig höjdare tycker William fem år.

Framåt eftermiddagen rundade vi av genom att gå ner till kycklingarna och ge dem ny mat och vatten. En stund satt vi även på golvet inne hos dem och de är otroligt sociala och nyfikna och hoppar gärna upp i knät. Annika har en favorit tuppkyckling som är extremt social som gärna sover i hennes hand när hon är där på besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *