Att glädjas över 14 balar

Att glädjas över 14 balar

Den som kan glädjas åt lite har mycket att vara glad över heter det ju och vi firar skörden av 14 halmbalar. Det är ju verkligen INGENTING men… tillräckligt för våra planer. Så bara att fira helt enkelt!

Utöver halmbalar har vi även skördat lite ensilage och hösilage. Gräs helt enkelt och om man plastar in det till en vit ’snöboll’ ganska omgående efter att gräset är slaget blir det ensilage och då innehåller det mycket vatten. Det andra fodret vi slog blev hösilage. Det har ju blåst rätt rejält de senaste dagarna så vips hade gräset torkat och blev istället hösilage… men det går lika bra det.

Vi använder ’Valle’ när vi samlar in balarna på fälten. Man ser att det är tung balar för han stegrar när han ska lyfta.

I helgen blir det lite småfix bland hönsen och så har vi köpt nät. Våra små fjäderbeklädda dunungar ska få komma ut för första gången om inte vädret blir allt för blött och blåsigt. De har levt inne fram till nu och värmt sig mycket under värmetaken. Vi hoppas de ska uppskatta morgondagens inskolning i friheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *