Ägglädje och knorr på tillvaron

Ägglädje och knorr på tillvaron

Det är så fantastiskt kul att äggen nu börjar komma. Ni som följer oss i sociala medier har säker sett att under den senaste veckan så har våra fina hönor börjat värpa. Äggen är pyttesmå men färgerna, WOW!! Det är verkligen gröna, turkosa och röda ägg. Våra Ywandotter har inte kommit igång ännu så inga beiga/persikofärgade ägg ännu… men det kommer.

Här är det Max som inspekterar ägget. Man förstår att de är små när lilla tvååringshanden kan gömma hela ägget. De är dock bara nu i början de är små och så ska det vara när en höna börjar värpa.

I helgen bakade även jag och barnen muffins på några av de egna äggen. Istället för att knäcka dem tog jag en nål och en potatissticka och gjorde hål i skalet i botten och toppen. Innehållet blåste vi ur och tillsatte i muffinssmeten… de tomma skalen kommer bli kalasfina i påskriset i april.

Det är inte bara ägg som står på schemat utan nu under januari och februari jobbar vi hårt med att marknadsföra våra utegrisar som är nästa projekt på Hagalunds Gård. När våren kommer är planen att vi ska sätta in en liten besättning utegrisar och liksom med hönsen så vill vi försöka hitta andelsägare till våra grisar.

Att hitta kunder är verkligen vår stora utmaning under 2019 och det är så roligt… och nervöst. Vi nyetablerar hela vår djurhållning och måste bygga upp en helt ny kundbas, vilken utmaning och ska vår idé om andelsägda djur fungera? Det är verkligen spännande.

I helgen var vi ute och lappade lite postlådor och marknadsförde våra kommande andelsgrisar i Västerås. Sociala medier i all ära men jag tror på att en lapp i vanliga postlådan också kan göra susen.

Ser fram emot när vi ska få släppa lös flera sådana här sötisar i den hage vi sett ut. Våra grisar ska leva ute och böka i jorden så som grisar vill göra!

Igår började vi även alla tre systrar på SLU (Ultuna lantbruksuniversitet i Uppsala). Nu ska vi plugga lantbruk… men det får jag rapportera mer om längre fram.

Intresseanmälan för fläskkött klicka på denna länk:

https://www.xn--hagalundsgrd-2cb.se/intresseanmalan-utegris/

Intresseanmälan för ägg klicka på denna länk:

https://www.xn--hagalundsgrd-2cb.se/intresseanmalan-agg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *