När man har flyt i tillvaron

När man har flyt i tillvaron

Vilken fin dag det varit idag. Vintrigt och kallt men med en härlig sol som, även om den inte värmer, är underbar att vara ute i. Idag har vi firat Tim som fyllt år och för oss med 2 mindre barn betyder det smart planering. Planen var att kunna lämna det mindre barnet hemma hos pappa för att slippa ha 2 busiga barn i en lägenhet med många personer i. Planen gick perfekt!

Vi drog ut och åkte spark direkt efter frukost. Praktisk aktivitet om än gammalmodig. Tar man sparken kan man få med 2 barn och en hund upp i skogen på promenad och man kommer en bit innan den minsta tröttnar ur helt. Alvin (vår hund) var riktigt nöjd och njöt av att kunna springa löst.

Här är Alvin. Bilden är visserligen från förra helgen när vi gick ner till ån han och jag.

Efter vår tur upp i skogen sparkade vi oss ner till hönsen och kollade läget. Vi sköter dem 2 ggr per dag men på morgonen kollar vi mest bara läget och fyller vatten.

När vi är där nere brukar hönsen som regel passa på att smita ut om det inte är för kallt. Vi har ca 10 grader i hönshuset så de är ganska bortskämda med att ha det varmt.

På vägen hem från hönsen kommer Valle hem från ängen med ett nytt lass ’grot’ … Grot är en skogsterm och betyder grenar och träd. Vi flisar det och eldar med det i stora huset. Barnen blir glada för att de vill se när morfar kör kranen och så hoppas de på att få följa med upp till maskinhallen och parkera Valle.

Här är Valle och lasset. Det är sly och buskar som växer i dikeskanterna som röjs bort så de inte ska slå sönder maskinerna i vårbruket. Att vi sedan kan värna ett hus med dem är win/ win så att säga 👍

Alla de här uteaktiviteterna syftade till 2 saker. Att ge Robban tid att jobba ostört inne i huse och att trötta ut Max. Sedan vi kom till gården igår eftermiddag har Robban jobbat som en maskin med att lägga parkettgolv. Golvspånet blev vi klara med i julhelgen och golvvärmen är nu indragen och klar så den här helgen fixar vi ytskikt.

Så här fint är golvet nu. Nästa moment är innertaket och efter det ska vi montera kök. Nya tapeter och färg efter det så ser vi målsnöret sedan för det här planet men… det är en övervåning också 🙈

Max fick lunch och var sedan mätt och trött efter alla timmar ute så han tog snuttefilten och sjönk ner i en fåtölj med en barnfilm och jag och William åkte för att fira Tim i Sala. Robban jobbade vidare med golvet.

Som avslutning kraschade hela familjen nere i källaren ikväll och vi tände en liten brasa. Gillestugan är både vårt kök, vardagsrum och lekrum för barnen under renoveringen.

Trevlig kväll på er!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *