Att se våra idéer växa fram

Att se våra idéer växa fram

Nu har vi kört på med Hagalunds Gård i ganska exakt 11 månader. Vilket jätte projekt det är men vad kul det är att de idéer och planer som vi spånat på långsamt blir verklighet. Jag tänker speciellt på en sittning i Tumbo som vi hade när vi skulle sätta budget för 2019… vad vill vi göra liksom och hur går vi till väga? Ganska diffust då när vi satt där och höftade och gissade men vi har drivit igenom allt 👊 och dessutom fått igenom bygget av lösdriften för att kunna ta in köttdjuren. Lite coolt är det.

Om jag skriver i punktform så stod det följande i vår plan för 2019:

– ta fram 200 värphöns och etablera andelsägare på dem

– ta in 30 utegrisar och etablera andelsägare till dem

– ta in 10 kalkoner… för det är kul 🤪

– etablera tillräckligt med tackor för att kunna ha 30 får 2020.

– ställ om växtodlingarna så att vi odlar mer gräs till djuren

– sätt in köttdjur… hur många kunde vi inte klura ut då på mötet i Tumbo men nu med facit i hand har vi kommit fram till att det blir 30 st.

Utmaningen med den här punktlista har varit att vi konstant bygger för lagom när vi är klara för ett djurslag så ångar vi på mot nästa punkt på listan. Sedan svänger vi ju lite på maskinparken också och där har vi flera steg kvar som måste tas men ni som följt oss vet hur nöjda vi var i somras då plastaren och pressen flyttade in på gården.

Tja, varför listar jag upp allt det här då?? Jo nu till veckan så är det thanks givning på ingång och som kalkonfarmare så måste ju även vi fira den högtiden. Vi firar på söndag istället för på torsdag och vi har mycket att vara tacksamma för. Detta underbara, fantastiska, ENVISA, kick ass gäng som utgör Hagalunds Gård är helt obetalt underbart att jobba med. Heja oss!

Här skulle det ha passat med en bild på alla oss men vi ser för rackarns fula ut på alla bilder och på sista tiden har det varit lite väl många fulbilder ute på oss i sociala medier så det blir en bild på den här skatten från igår kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *