PANG, där slog vi ner ännu en milstolpe… eller två

PANG, där slog vi ner ännu en milstolpe… eller två

Golvet är gjutet! Så fantastiskt skönt att vi kommit dit. Och vad bra det blir ☺️ Nu ska betongen torka över helgen och med det här fuktiga kalla vädret så tar det lite tid. Byggmaterial till sarger ligger redan på plats och hela inredningen är ju redan hemma. Vår lösdrift växer fram i rasande fart nu.

Fyra bilar med betong har det gått åt och här är det de sista som blir gjutet. 140 kvm är utrymmet totalt och vi är mest nöjda över att det här var ett utrymme som knappt gått att använda förut då golvet varit för dåligt. Nu har vi trollat fram 140 kvm i befintligt hus 🙌

Det är inte bara plattan som blivit gjuten utan det har även blivit en sockel under syllstocken. Nu ska väl den här delen av huset stå stadigt tills vi lägger näsan i vädret.

Betongbil på väg in. Notera vilken rackarns isgata det är. På med sand men det har vi ju gott om här på åsen 🤣

Lagom hade vi avslutat dagens gjutning och höll på att packa ihop de sista grejerna på släpkärran när BGE dök upp med borriggen. Vi har ju försökt i två omgångar att få till en vattenspets där nere men det går inte… flytsand. Nu rackarns borrar vi ner till bergskrället så vi blir av med sanden. Fatta vilken action det är nu. Om vi får in rinnande vatten, vattenkoppar och varmvatten. Wow vilket uppsving! Och så kommer det effektiva lysen och en ny lösdrift.

Vad har hänt mer idag? Jo vi har fått in alla innerfönster i ladugården hos fåren och grisarna. De är ju av årsmodell 1920 och man sätter dem med träkilar mot den grova stenväggen. De är värmemässigt inte det bästa man kan tänka sig men vilket hantverk och inte kan det ju bli sämre av att sätta dit dem. Sagt och gjort… vi satte upp dem.

Sedan har vi även monterat ner hönsens hela sommarhage. Det måste gå att snöröja där nere och då är stängslet i vägen. Vi sätter tillbaka det nästa säsong men för nu är det vinter och hönsen får bo inne. Det är en enda stor byggarbetsplats där nere nu så 150 lösflaxande hönor mitt i det hela är nog ingen hit.

Titta vilka pastelliga ägg vi får just nu. Våra höns är verkligen på lågvarv och tycker inte att det är bra säsong för att lägga ägg men Cremelegbar hönsen börjar gasa så det blir många turkosa ägg och även en del olika gröna nyanser då vi blandat Cremelegbar med Silveruddsblå… ett experiment för att få mintgröna ägg.

Till slut måste jag skriva ett par rader om Annickas insats. Hon är så kick ass bra och blev godkänd på seminationskursen i Västergötland i tisdags. Ingen annan på den kursen kan jag lova som har bara 2 mothers to be kan vi lova så som vanligt är vår lilla gård lite udda 🤣 men så skönt, nu klarar vi oss själva även i det här och framöver ska vi nog skicka vår sjuksköterska på lite mer kurser så vi får skriva ut och behandla våra grisar själva för enklare åkommor.

Annicka , ’Anka’ på kurs. Visst är det komiskt att på Hagalunds gård är det en Anka som är far till grisarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *