Dunbollar

Dunbollar

Nu har alla äggen lämnat äggkläckningsmaskinen totalt blev det en herrans massa små dunbollar. Än så länge bor dom små inne i källaren hemma hos våra föräldrar. Men till helgen ska de få flytta ut i hönshuset till dom andra. De kommer dock att få bo i en mindre inhägnad under värmetaken tills dess att de blivit några veckor gamla och kan klara sig tillsammans med dom andra kycklingarna.

Kycklingarna som bor ute i hönshuset växer så det knakar, på bara drygt fem och en halv vecka så ser de numera ut som en liten höna snarare än kyckling. Och de har dessutom gått och blivit lite modigare. Jag vilja påstå att dom nu kommer fram lite fortare än vad dom har gjort tidigare. Skosnören är en favorit, dom vill gärna picka på dem och helst dra i snörena så att rosetten går upp även ljusa fläckar eller vita detaljer på kläderna är populära.

Till helgen ska vi försöka bygga några flera reden som småningom ska flytta in i hönshuset. Jag tror att de gärna skulle vilja ha någonting att krypa in och lägga sig i så de känner sig lite mer omhuldade. Ny uppdatering kommer i helgen när kanske något av redena har fått ben och därmed också flyttat in i hönshuset på test för att se vad de tycker.

Trevlig fredag! 🐥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *