Kycklingkebab och Corona

Kycklingkebab och Corona

Idag stod det kycklingkebab på bordet till familjen. Supersmarrigt med pitabröd, grönsallad och en supergod dressing med grillad paprika och turkiskyoghurt. Man kan inte låta bli att reflektera över de tomma butikshyllorna som man såg i helgen när man handlade. Vad skulle hända om gränserna stängs och inleveransen av mat minskas? Sverige är inte självförsörjande på mat utan importerar mycket.

Här har vi pastahyllan, bara slevarna kvar.

Även hårdbröd hyllan gapade ganska tom.

Jag backar till vår kycklingkebab igen och konstaterar att vi är i säsong självförsörjande på alla ingredienser utom salt/peppar och yoghurt. I växthuset odlar vi tomater, gurka, sallad och paprika. Kycklingkebab gjorde jag helt på råvaror från vår gård och vete har vi ju ett antal ton på logen så Corona kan väl härja på i år medans jag bakar vidare 😂 Flaskhalsen kommer först på mejeri och salt/peppar. Ganska cool tanke!

Funderar man vidare så är diesel vår sköraste punkt. Vi har eget elverk så utan el kan vi leva men bränslen behövs. Vi kan inte sköta djuren/bruka marken utan traktorerna.

På temat traktorer bjuder jag på den här bilden på Annicka från i lördags. Vi gör ju en hel del tråkiga arbetsmoment men vi har alltid roligt tillsammans. Här är det krossa korn som gäller… samma uppgift varje helg men vi gör det med ett leende och stor tumme upp.

Vi snurrar på med många sysslor på helgerna. Det är som att ha ett stort hushåll och på helgen måste allt förberedas så att den kommande veckan rullar på.

Sedan har vi ju våra ’projekt jobb’ också. På schemat just nu står stängsling och förberedelser för djurens utesäsong. Vi röjer sly både på ängen och i fållan för att kunna stängsla utan att buskarna ska hänga in i stängslet.

Valle är i vanlig ordning med och här gör han faktiskt den uppgift som han ursprungligen var tänkt till… det är ju vår skogstraktor men vi använder den till allt.

Sedan håller vi på att slutföra förra sommarens projekt… näta den stora utegården till hönsen. Höns har många fiende i form av rovfåglar och räv och vi vill att de ska få en trygg utegård. De betar fritt på sommaren när det finns färskt gräs men skönt att på kvällen kunna stänga in dem tryggt i hönsgården.

Avslutningsvis måste jag skriva några rader om fåren. De är så runda om magen nu våra tackor och juvren har börjat fyllas upp rejält på några av dem. Det kan inte vara allt för långt borta förens de första lammen är här 🐑🐑 VI LÄNGTAR ❤️