Ny kollega på jobbet

Ny kollega på jobbet

Jag börjar det här inlägget med att presentera en ny föjeslagare här på gården. Vi presenterar gröna traktorn.

Lilla 3-åriga Max var alldeles uppe i varv kvällen när den just kommit och hade svårt att somna för han klurade på om vi var säkra på att nya traktorn skulle vara kvar när han vaknade.

Vår älskade ’grävarn’ har haft en tuff tillvaro under första året sedan vi tog över och omställningen mot mer djurhållning ställer stora krav på lastarkörning och det är tanken att han ska få avlastning med det nu.

Köra foder till djuren och lasta ut dynga är vanligt förekommande moment nu sedan kalvarna flyttade in.

Max stortrivs med pappa i hytten.

Hur går det med kalvarn då?? Utmärkt faktiskt! De har bott hos oss i ca 1,5 vecka nu och vi är så nöjda med dem. Allt fungerar bra och nya lösdriften är vi väldigt nöjda med. Det är allt en riktig ’ Per Olssons bonnagård’ som vi har med grisar, höns får och kalvar… och så Anka och Abeds valp uppe på det. Ja och så katterna, tillsammans har vi ett halvt dussin katter också 😹

Den här bilden kallar jag ’utsikt från skullen’. Visst ser det lugnt ut där nere? Vi är speciellt nöjda över de höga skivorna nertill för de skyddar mot blåsten. Högre upp blåser det rakt igenom panelen vilket också är bra för det ventilerar och ger fin luft där inne.

Så måste jag reflektera över en annan sak som var på nyheterna tidigare i veckan. Ladugården på Vreta har brunnit! Vi började ju en ny utbildning på Vreta i förra veckan och så väcks man av nyheten att hela ladugården brunnit ner en vecka senare. 100 kor brann inne och 30 kalvar. Vilken fasa och när man har många djur själv så ligger det en väldigt nära. Tänk om det skulle brinna på Nilssons… obeskrivlig fasa.

Nej, kan inte sluta dagens blogginlägg men branden på Vreta utan jag slutar i mer positiv anda. Vi har haft mycket kvalitetstid och pysseltid lately. Även om det inte är någon snö så känner vi av att det är vintersäsong och inget på åkrarna att göra. Idag har vi varit med barnen på bio och så blev det restaurang besök innan vi åkte hem. Underbart! Sedan bedriver jag även projektet ett litet steg framåt tar oss även i rätt riktning. Vi har VÄLDIGT lite tid för fix i hemmet och vi kommer som aldrig i ordning efter flytten men nu gör vi något litet varje dag… typ skruvar fast micron, sätter en täckskiva eller sätter upp tavlor.

Så här fint blev det i köket efter vår framfart tidigare i veckan.

Önskar er en fin ny vecka