Spöken i sommarnatten

Spöken i sommarnatten

Onsdag kväll och vi är bokstavligt talat mitt i gräsveckan. Vi slog i måndags, hela dagen idag och ska slå hela dagen imorgon. Sedan har vi allt gräs på slag och då gäller det att hålla tummarna för att vädergudarna inte kommer med något regn och att alla maskiner håller så vi kan få hem allt foder.

Vi har servat och lagat på vår press rejält inför den här veckan så fingers crossed att den håller 🤞 Går det på skit ja då blir det till att ringa en bondekompis och hoppas på hjälp.

Vi har så fina vallar i år och det är en fröjd att göra det här jobbet. Det skulle kännas SÅ bra att bärga fint foder och veta att man har det att fodra med i vintern. Faktum är att både betet och slåttervallarna är riktigt bra så vi har slagit till på 10 småkillar till 🐮🐮🐮 De kommer nästa vecka och då får vi 10 mular till som kan njuta av det fina gräset.

Varje kväll har jag och mamma varit ute och byggt ’spöken’ på vallarna som ska slås nästa dag. Västmanland har ju rådjuret som landskapsdjur och vi har gott om dem. Spökena skrämmer mamma rådjur så att hon flyttar sina kid som hon annars gömmer i det höga gräset. Så tråkigt att skada kiden med slåttermaskinen och så svåra att se.

På fredag börjar vi pressa och sedan kör vi järnet hela helgen. Hagalunds Gård är aldrig så bra som när alla hjälps åt och det här är en laguppgift av stora mått mätt.

Har ni sett våra kycklingar förresten? Ni som följer oss i sociala medier kanske sett bilder och filmer på dem. De bor i Gullvalla hemma hos Abed och Annicka men any day now så ska de få flytta hit till gården… de ska även få sällskap av några kalkoner 🦃

Här är en kyckling med felställda tår som sjuksyster Anka tejpat och fixerat. Helt ovärderligt att ha en sjuksyrra med bland djuren.

Sist bild för kvällen får bli den här bilden med 30 lyckliga tjurar som jag släppte på nytt bete i kväll. Ser ni vilken skillnad det är på gräshöjden på det bortre betet? Det fanns så mycket smaskig mat där så tjurarna kommer vara ute hela natten och glufsa gissar jag.