Sista långhelgen

Sista långhelgen

Sista lediga fredagen för Robban och min del. Vi har varit lediga de 5 senaste fredagarna och jobbat på långhelger med renoveringen. Det tar tid (det gör det alltid när man håller på) men om man lyfter blicken lite så är det bara lite mer än en månad sedan som mamma och pappa bodde här och sedan dess har det hänt ett och annat. Snart är allt jobb i bjälklaget klart!! Vi har haft hjälp av rörmokare och elektriker i veckan och det är en härlig känsla när man kommer på torsdagskvällen och så har det hänt massor medans man varit borta.

Vi har nya vattenledningar i hela huset och ny el dragen. Igår kom en lastbil med nya golvet så nu är julen räddad… då lägger vi spårad golvspån och förbereder för golvvärmen.

Sedan sköter vi hönsen förstås. Småkillarna och jag har passat på att städa lite till våra fjäder prydda vänner. Vi gjorde rent till mellankycklingarna igår och idag fixade vi till de små… bara stora hönsen kvar.

Max hjälper till att blanda nytt foder och att mata hönsen.

Städar och fint inne hos de minsta.

Får man presentera en av våra hönsraser, Maran. Det är en fransk ras och hönsen är ganska stora. Det är en så kallad kombinationsras som används både som slaktfågel och som värphöna. De är ganska lugna i temperamentet. Vi har valt Maran i vår besättning för de värper vackert mörka rödbruna ägg som är väldigt stora. Riktigt trevliga frukostägg helt enkelt.

Här ser ni en Maran från vår grupp av mellanstora kycklingar. Fågeln på bilden är ca 9 veckor

Visst är de vackla Maran äggen?? Den här bilden tog vi i augusti och med gräset och blomman på sidan ser man vilken intensiv skalfärg de här äggen har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *