Bland sågspån och bjälkar

Bland sågspån och bjälkar

Äntligen har jag landat i soffan och sitter och pustar en stund, det är inte många minuter den här helgen som jag gjort det. Under hela november månad har Robban och jag ledigt fredagarna och det nyttjar vi till att köra långhelger på Åsen med renovering. Om vi ska kunna driva Hagalunds Gård så som vi vill måste vi komma närmar så därför renoverar vi nu ’mangårdsbyggnaden’.

Den här helgen har vi haft bra flyt och hunnit med både veckans beting vad det gäller renovering och gjort massor med småfix saker. Vi har renoverat till och från i över tio år så till sist får man ju lite snits på det även om man är en glad amatör. Tilläggas bör även att min sambo är en arbetsmaskin av rang så det går undan när vi jobbar på.

Välkomna in i vårt vardagsrum, gå på reglarna är ni snälla.

Vardagsrummet igen, slå er gärna ner i soffan!

Öppningen mellan gamla köket och kammaren innanför vardagsrummet. Väggen öppnades upp förra helgen och golvet i framkant av bilden ligger i en container på returen.

På småfix listan för helgen stod att dela ut flygblad till hushållen i gårdens direkta närhet. Den uppgiften nappade Robban och William på, de brummade iväg på fyrhjulingen. Det blev en pappa & son nöjestur av det hela. Det gäller att förena nytta med nöje.

Vi marknadsför julkampanjer ”Ge bort en höna i julklapp” just nu och Wille var supernöjd över att få vara med och dela ut flygblad.

Som sista fix innan vi lämnade gården för veckan monterade vi upp nya sittpinnar till våra stora hönor. Det uppskattades mycket. Vi har även flyttat ner 3 ytterligare kycklingar från tvättstugan till hönshuset. I den sista gruppen som vi kläckte fram har vi haft en del svagare individer. De har bott 3 veckor inne i värmen i huset för att de ska bli lite starkare och nu fick 3 av 5 flytta ner. Vi håller tummarna för att de sista två ska få flytta senare i veckan.

2 nya sittpinnar till vänster innanför dörren. De uppskattades mycket!

Nu har vi lämnat över Hagalunds Gård till mina systrar med respektive som håller ställningarna i veckan som kommer. Vi är tillbaka torsdag kväll och då tar vi över stafettpinnen. Att vara många är en styrka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *