Snööö

Snööö

Viken helg… snö och blåst i stora mängder. MF:en har gått hela helgen och röjt snö och jag tänkte jag skulle ta en bild av den men… om man har en stor traktor med snöblad på då skulle man ju kunna tro att allt är smidigt när snön faller i drivor… så är det inte, för den är inte hemma då… den plogar åt alla andra 🤣🤣 Smens häst och skomakarens fru har alltid de sämsta skorna eller vad heter det.

Imorse påbörjade jag istället en mindre grönlandsexpedition när jag snösimmade ner till hönsen. Var lite orolig att de skulle vara kalt för dem när det var så blåsigt och snöigt men inte då, de var helt ovetandes om ovädret. Vårt hönshus har tjocka stenväggar så det blåser inte igenom dem och på insidan håller det fina värmesystemet jämnt temp. Nöjd gick jag därifrån!

Visst har vi fina väggar på vårt hönshus. Byggt 1920 i slaggsten. Vi kallar gården för Nilssons efter hans som byggde det… alltid gillat själen i det här huset!

Annars har helgens stora jobb varit att sala ut taket i köket. Fy katten på ren svenska vilket skitgöra! Det har krånglat och det är jobbigt att arbetat uppåt hela tiden. Som extra pyssel där emellan har vi målat tak… arbete uppåt det också 😫 Man vill liksom bara komma till fasen att man får börja montera in köket… det händer så mycket då och man ser resultat. Aja, får ge mig till tåls ett tag till och fortsätta en helg till att jobba uppåt.

Både i fredags kväll och i lördags kväll har vi avrundat dagen med att grilla marshmallows i öppna spisen. Vänligt mysigt när kung Bore härjar utanför.

Måste även kasta in en bild på fina ägg. Hittills har våra höns lagt 74 ägg, snart krossar vi 100 spärren.

Om man är andelsägare i våra höns kan man logga in på andelsportalen och se i ’äggometern’ hur många ägg våra höns lagt.

Önskar er en bra start på den nya veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *