En hyllning till svenska skolsystemet

En hyllning till svenska skolsystemet

Igår var det dags… kl 9:30 rattade jag in på SLU i Uppsala. SLU stå för Sveriges lantbruksuniversitet och om man gör en nykter analys av vad vi har för kompetenser vi systrar som sedan första januari nu äger en gård så kommer man fram till att en ekonom, en sjuksköterska och en kronofogde kanske inte är de vassaste bondarna i byn 🤣 Men tänkte vi… Uppsala är inte långt bort och där finns Sveriges bästa lärosäte för den här branschen. Vidare filosoferade vi att skolan har vi ju klarat oss igenom ganska bra förr så det kan vi nog klara en sväng till. Sagt och gjort vi skrev in oss på lite distanskurser. Vår plan är att riva av A-kurser i ämnen som vi tror oss ha nytta av, om det tar lite tid ja då får det vara så!

Tänk vilket fantastiskt system vi har i Sverige där Universitet/högskolor är så tillgängliga och det inte kostar en krona att studera där!

Kändes som deja vu när man klev tillbaka 14 år i tiden och in i studie världen igen.

Idag lördag har vi jobbat vidare men renoveringen. Vi spikar innertak. Det är inte allt för muntert att jobba med tak tycker vi men kämpar på och det som hägrar är att nästa moment är att sätta in köket. I veckan som kommer är oddsen även väldigt goda för att plattsättaren blir klar med lilla toaletten nere och golvet i hallen. Det känns ju fint att vi kan säga att saker börjar bli klara.

Här jobbar vi på. Tyvärr går det långsammare än vi hoppats så nu är vi i valet och kvalet om vi ska börja tupptidigt imorgon och köra på ett par timmar innan barnen vaknar 😴

Sedan har vi förstås skött hönsen och nu i kväll hade jag en riddare med mig. William har ärvt ett träsvärd efter morfar och han älskar det.

Här är riddaren som skyddar hönsen och matar dem med snö som han slagit loss med svärdet. Hönsen ÄLSKAR att picka på snö som kommer in i hönshuset så de uppskattar leken.

Det blev även en bild på båda oss (och svärdet) när vi plockade ägg. 9 ägg blev det i dag och när vi åkte till affären i kväll levererade vi ytterligare några 6-pack med småägg till våra andelsägare 🥳😄

Sedan har Annicka, Abed, Annette och Tim kommit hem från Åre så ordningen är återställd på farmen. Vi har ju en liten loppcirkus att ratta runt på så när vi är 4 man kort märks det 😉

Trevlig kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *