Storstädning och äggleveranser

Storstädning och äggleveranser

Då var det helg igen och som vanligt är aktiviteten hög på gården på helgerna. Vi jobbar på våra vanliga jobb i veckorna och så kör vi vårt liv som bönder så mycket det bara går på helgerna. Men vi håller på att sadla om där också… Annicka har sagt upp sig från sitt jobb i Uppsala för att slippa pendla så långt varje dag. Istället ska hon jobba deltid och försöka vara 1-2 dagar i veckan på gården. Själv försöker jag också göra om lite så att jag ska kunna vara 1 vardag i veckan på gården. Sedan Max föddes har jag jobbat 80% men 5 dagar i veckan, dvs kortaste dagar.. nu får det bli 4 dagar på jobbet och den 5:e på gården.

Idag har Robban och jag varit och beställt nya köket 👍👍 Annicka och Annette var snälla och tog med små killarna till badhuset och det var guld värt!! Barnen hade roligt och vi kunde koncentrera oss på köket och hann med en fika på stan. Lyx på hög nivå och vilket toppenkök vi kommer få!!

När vi kom hem hade hela gänget dragit igång och storstäda hönshuset igen så vi anslöt så fort vi kunde. Hagalunds Gård är som bäst när vi har hela loppcirkusen igång. Vi hade 1 bil, 2 skottkärror, 1 fyrhjuling, 1 släpkärra, grävarn och 7 personer på plats 🤣🤣 Städa hönshuset är slitigt och inte allt för kul om man uttrycker det så. Det tog 11 arbetstimmar att få klart allt idag men är man många då rackarns går det undan och wow vad fint det blev 👌 under tiden som vi städade lade även 4 höns ägg inne i foderkammaren… på hyllan. De är ju lite nybörjare våra hönor så de har inte riktigt hajat ännu var man lämpligast lägger sina ägg.

Grävarn… den har funnits på gården i hela mitt liv så det säger en hel del om hur gammal den är men vi ÄLSKAR denna multimaskin! Det finns så många tillfällen när den här gamla rackarn passar in. Som när man tex vill lyfta in ny ren sand till hönsen 🤣

Imorgon laddar vi för äggleverans och när vi delat ut de äggen har alla våra andelsägare fått en första omgång med ägg. Superkul tycker vi så att alla får se hur fina äggen är och upplev de små söta nybörjaräggen. Vi har fortfarande kapacitet för att ta ombord fler andelsägare så är det någon mer som vill ha närproducerade ägg i sprakande färger levererade hem till dörren så går det att gå in på hemsidan www. Hagalundsgård.se och anmäla sig (och ja, vi stavar med ’å’ i URL adressen).

Nu blir det sängen, trevlig kväll på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *