Våffeldagen lite i förtid

Våffeldagen lite i förtid

Vad gör man om man har 10 trasiga ägg? Våfflor så klart och speciellt om det är dagen innan våffeldagen. Vi laddade upp med 2 sorters sylt, glass och grädde… och så kaffe så klart. Blev ett väldigt trevligt söndagsfika.

I helgen har vi även premiärgrillat för året. Vi var utelåsta från lilla huset och har ännu inget färdigt kök i stora huset så då fick vi improvisera. Det blev grillad korv och hamburgare till lunch. Det blåste som tok men om man backade in i hörnet och vände ansiktet mot solen var det riktigt trevligt.

Grillunch och visst smakar det extra gott när man får käka ute på stående fot. Spartanskt ja men ändå mysigt.

Grabbarna har längtat efter grillad majs hela vintern så medans hamburgarna och korven tillagade avnjöt de en majskolv till förrätt.

Våra höns har också njutit av att vara ute den här helgen. Huset de bor i är ihopbyggt i en klassisk u-form och längst in i ena hörnet bor dem. Vindskyddat och bra!

Nu i eftermiddag har vi sorterat om i grupperna inne i hönshuset. Vita tuppen går med vita hönsen och gråa tuppen med gråa hönsen… nu är det 14 dagar karantän och efter det laddar vi igång på kläckningsmaskinen igen 🐣🐥

Imorgon blir det heldag på gården för mig och Annette. Vårbruk står för dörren och vi måste bli klara med SAM-kartorna (=anmäla vad vi ska odla på de olika skiftena) samt beställa utsäde (ärtor och vallfrö). Spannmål har vi på logen så det rensar vi och använder som eget utsäde.

Missa inte våffeldagen imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *