Full aktivitet på gården

Full aktivitet på gården

Vårsolen värmer och lyser och vi pinnar på med diverse sysslor om helgerna. Många är vi så vilket go det blir i allt när vi drar igång.

Gödning och utsäde är hemma sedan ca en vecka tillbaka och nu förbereder vi maskiner och redskap för att gå igång med vårbruket. Idag har snöbladet plockats bort från stora traktorn och så har den tvättats ren från vinterns vägsalt innan vi sedan gick vidare och plockade på dubbelmontagen. MF:en ska dra harven i vårbruket.

Här har vi fått på första hjulet och är rätt nöjda med vår insats.

Sedan håller vi på att ställa i ordning vedbacken. I vanliga fall brukar vi inte köra vedbacke och vårbruk parallellt men vi behöver ju bara en förare per maskin i vårbruket och vi är fler än så… det skulle ju vara bingo om veden kunde processas samtidigt 👍

Sedan jobbar vi på med våra grishyddor. De har blivit målade i veckan och imorgon ska vi sätta tak på dem. Röda hyddor med vita knutar ska det bli… riktigt söta faktiskt.

Så här såg det ut i söndags kväll när vi lastade in dem i logen för målning. Tunga som tok är de!

Sedan har Robban och Max grävt också. De har grävt runt hela uthuset nere vid hönsen och satt nät så att inte hönsen kan gå in där under och lägga ägg och så att inte räv och grävling kan smyga in den vägen för att ta vår höns. Planen är att vi ska bygga en stor nätad utegård på södersidan till dem. De får gå lös också men på kvällen och morgonsidan skulle de få vara i sin utegård.

Kabelskopa på och så gräver vi längs med kanten.

Sedan flyttar vi grejer hela tiden… vi stökar med allt och alla redskap är inställda i vissa system i uthusen. Det är som ett uppskalat Tetris. För att få ut bordet till vedprocessorn måste en spannmålskärra ut och för att få ut gödningsspridaren måste man flytta på ngt annan… ja vi roddar runt på sakerna helt enkelt.

Lille Forden gör inte många jobb på gården nu för tiden men om det ska flyttas runt på kärror ja då får den vara med.

Imorgon blir det takspikning som gäller och så ska vi helst hinna byta lite slitdelar på såmaskinen och tippa ett nytt lass flis till pannan. Full fart och raka rör med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *