I väntans tider

I väntans tider

Snart är det dags igen… babyboom! Vi har 135 nya ägg i kläckaren och på måndag är det dags igen.

Inför nedkomsten måste vi bädda iordning barnkammaren igen för precis som förra gången så ska kycklingarna få bo först dagarna i tvättstuganö. De bor i våra gamla leksakslådor från 80-talet, de vi hade under sängen. Vi bäddar med torv och så behöver de sin värmetak.

Sista dagarna i kläckaren måste man även lägga lock på äggbackarna så de små livet inte trillar ner från sitt hyllplan i maskinen. Det är en väldigt exakt process och alla ägg kläcks nästan samtidigt.

Så såg det ut förra fången då vi lyfte på locket och det är verkligen många som kläckts fram på bara några timmar.

Våra stora kycklingar, de som vi snart får börja kalla för hönsen, växer verkligen fort. I måndags var elektrikern på plats och monterade in 2 stora värmetak samt ett långt element. All uppvärmning går på termostat så nu ställer man in vilken temperatur man vill ha i hönshuset och så reglerar värmetaken och elementet så att det hela tiden håller sig där. Känns väldigt tryggt inför vintern när kylan kommer.

Avslutningsvis en bild på det senaste nyförvärvet, 2 st 10 liters gröna vattenautomater. De små liven dricker stora mängder vatten och det går åt många liter i dygnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *