Baby boom på gården

Baby boom på gården

Vilken fin helg vi haft. Det har varit bebistema på allt de senaste två dagarna. Vi har hämtat hem våra grisbebisar och så har det kläckts ännu fler kycklingar.

Men först… grisarna 🐷🐷🐷 Lördag morgon har vi väntat på, dagen då vi ÄNTLIGEN skulle få hämta hem grisarna. Sista vaccinationen gjordes på fredagen och efter det var det grönljus att få hämta dem. Hela gänget styrde kosan mot Äs gård för att hämta de små liven. Nervöst och spännande på en gång. Nu kommer dem… de som vi förberett för i så många månader. Hyddor byggda, hage fixad, vatten och foderlösningar fixade det fattas bara grisarna. Vi fick låna djurtransport från Grönahagars kött (stort, varmt tack för det) och lastningen på Äs och färden hem gick galant.

Väl hemma körde vi ut transporten i hagen med lille forden och så öppna vi luckan. Vi var beredda på det värsta… typ nu springer de rakt igenom stängslet och så får vi jaga grisar sedan. Men det gick SÅ bra. Lugna, sociala och glada över sin nya hage. Visst sprang de runt lite och brallade men inte så att vi behövde vara oroliga för stängslet. Efter bara några minuter log vi brett alla och kände att det här kommer bli bra. Vilka trevliga djur ❤️ Fulsöta ja visst men man blir glad ända in i själen när man ser dem busa i leran och springa runt och göra krumsprång som fölungar.

Lera, det är fina grejer!

Jord på trynet, man blir så glad av att se dem. Inte många grisar i Sverige som får uppleva lera, de flesta lever inomhus.

En bild från tidigt imorse. Bara jag och grisarna i arla morgonstund. Det var ett trevligt möte. Allt var lugn och jag satt bara på huk bland dem en lång stund så att vi skulle hinna bekanta oss med varandra. De är nyfikna men lite restriktiva också så det gäller att ha tålamod och vinna deras tillit.

Sedan har det kläckts några fler kycklingar i helgen. Det går inte riktigt så bra som vi hoppats för en hel del ägg har varit tomma (obefruktade) och så har vi förlorat ett par kycklingar precis i starten. Men 20 söta dunbollar har tittat ut och så har vi några ägg kvar i maskinen som ska kläckas de kommande dagarna.

De är för galet söta små bebisar och precis som tidigare kläckningar så bor de i tvättstugan i våra gamla leksakslådor som vi hade när vi var barn.

En svart lite kyckling men denna var inte lika pigg på att vara med på bild.

Andra sysslor som hör vardagen till numera är vedbacken och så förstås äggleveranser eftersom det är söndag. Vi har även bytt lämmar på en av spannmålskärrorna för den ska köra studenter i Västerås om ett par veckor så nu är vi preppade och klara även med det.

Vi gnager på i högen med pinnar. Det går framåt ganska bra och pappa och Annicka gör ett stort jobb här om dagarna.

Helgens fail stavas vatten. Dels upptäckte vi en vattenskada i källaren i stora huset. Försäkringsbolaget inkopplat och så får vi se till veckan hur det där utvecklar sig. Problem 2 var att vi i eftermiddag blev utan vatten ett tag… trasig pump eller problem med spetsen. Ja vem vet men även där är det nog så att det får visa sig till veckan. Vi var på så gott mod över våra grisar så inte ens de här problem sänkte humöret. Det reder sig!

Avslutningsvis rullar vi på med förberedelserna inför öppen gård nästa lördag. Höskrindan har plockats fram och lastats med nytt hö, tipspromenad frågor skrivits och så gör vi listor. Det är ganska mycket pyssel så det gäller att vi delar upp jobbet smart. Mamma har även fixat och donat med sitt loppis torp och när vi gav oss för kvällen kände vi oss alla ganska nöjda. Vi ligger i fas tror vi och det ska bli så kul att få välkomna alla till gården.

Ha en bra vecka och om du har tid och lust, välkommen hem till oss nästa lördag 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *