En early bird så att säga

En early bird så att säga

Idag har den första kycklingen kläckts. En liten svart dunig skapelse, pigg och full i liv. Äggen ska ligga i kläckningsmaskinen 21 dygn och i fredags och lördags deppade vi lite över att INGEN kläckts. Vi hade räknat fel på dagar. Eller rättare sagt, jag hade glömt bort vilket datum jag fyllde kläckaren. Det var ju mitt i vårbruket när jag laddade i äggen och vi jobbade som toket. Jag var så säker på att det var på långfredagen vi fyllde maskinen men det måste ha varit på annandagen. Lyckan var total i eftermiddag när vi redan gett upp mer eller mindre och så var där en fjunig bebis och pickhål på fler ägg.

Bebis nr 1 – the early bird

Trött

Den här veckan har vi haft Annicka på gården varje dag men tyvärr har det varit sönderkörningarnas vecka. Grävarn gick sönder precis inför vårbruket (en stor axel i grävaggregatet bak). Den har varit klara ett tag men ingen har haft tid att byta den men nu är det fixat. Bara timmar efter att grävarn var lagad så körde vi av nästa axel… i vedprocessorn denna gång. Snacka om oflyt. Snabbt på’t och dagen efter hämtades en ny ut och den maskinen lagades… då gick en fjäder sönder. På samma maskin 😡 Som avslutning gick en hydraulslang av igår på Valle.

Lite ved har vi fått igenom trots att grejerna krånglat. Och ett lass körde Robban ut till kund i lördags.

Sedan har vi jobbar på med hönsgården och igår blev all regling klar 💪 Nätet är också beställt men försenat från leverantören. Vi får se när det dyker upp. Ska bli så bra när vi får klart en stor, rejäl och säker hönsgård till våra fina fåglar.

Hönsgårdsbygget har gått i rasande fart och här är hela gänget på väg att hämta mer virke.

Robban kör. Jag (bakom kameran) åker och resten av arbetslaget sitter på kärran. Livet på landet har sina små glädjeämnen… åka kärra och fyrhjuling.

I fredags fixade Annicka och jag med grishagen igen. Till helgen kommer våra små bebisar och vi har satt ytterligare el-tråd utanför fårstängslet. Denna gång inte för att hålla våra grisar på insidan utan för att hålla vildsvinen på utsidan. Vi vill inte ha in dem till våra grisar.

Här stängslar vi med dubbel eltråd både på insidan och utsidan.

I övrigt laddar vi järnet inför öppen gård den 25:e. Vi har galet många personer som svarat på FB att de är intresserade av vårt evenemang. Vi hoppas på fint väder och att det blir en trevlig dag. Så vill ni se ’the early bird’ live, välkommen då mellan kl 10-15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *