Spela sina starka kort

Spela sina starka kort

Att ha en gård betyder att man alltid har mycket att göra. Vårt starka kort är att vi är många. Lite då och då får vi en skeptisk kommentar om att vi ska hålla sams också och visst är det så men tillvaron blir ofta som man väljer att se den. Jag hävdar bestämt att vårt starkaste kort är att vi är många!

Det går som tåget när vi jobbar och kan man se varje individs styrka och driv då har man en fantastisk kraft att jobba framåt med.

Idag har vi röjt bort lite sopor från hönshuset, fyllt på med ny sand och gjort fint inför att de nya kycklingarna som kläcktes förra helgen nu ska få flytta ut från tvättstugan och in i hönshuset. Vi har även monterat nya tilluftsventiler och hoppas inom kort få vårt nya helautomatiska ventilationssystem inkopplat av elektrikern. När det är så här fuktigt och november ruggigt i luften fungerar inte ventilationen optimalt. Det har fungerat hittills för att vi kunnat öppna dörren men när nya småbebisar kommer in i hönshuset måste vi tänka på att de inte klarar drag och kyla samtidigt som årstiden skiftar mot vinter.

Nyinflyttade i hönshuset, värmetaket är en trygg plats när man är liten.

Mat på golvet och i fodertrågen så nykomlingarna vet var man ska leta.

En kyckling från ’mellan kullen’ den här är 4 veckor äldre än minstingarna. Det händer mkt på 4 veckor.

Nystädat och nyhalmat, då blir det full aktivitet på hönsen… det måste boas, bäddas och fixas.

Fullt i fodertrågen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *