Flytten kommer närmare

Flytten kommer närmare

Första november började vi renoveringen av stora huset och målet var att flytta i augusti 2019. Det kändes väldigt långt bort då men nu är det inte många veckor kvar. Tyvärr är det mycket renovering kvar men så är det väl alltid, tar 7 svåra år längre att göra allt än man hoppas. Om man sedan försöker driva en gård, plugga på universitet, sköta sitt vanliga jobb och vara småbarnsförälder då har man full snurr för jämnan det kan jag intyga 🤣

Galet skönt dock att vi håller på med tapetseringar och att vi jobbar mot att få färdigt på kök, hall och vardagsrum… det är centrala rum i boendet. Sedan har vi tvättstugan i källaren utriven ner till betongen och hallen i källaren delvis utriven. Det kommer bli galet bra det där när det är klart men en vattenskada var inte vad som stod på önskelistan 🙈

Här är vardagsrummet och vi tapetserar med 3 olika tapeter.

Så här blev det när vi tog bort pappen. Finns inte ord för hur skönt det var att få kasta ut byggpappen och städa av lite. Sågspån och damm precis överallt.

Det är inte bara för oss som inflyttningsdatumet kryper närmare. Annette och Tim har sålt lägenheten i Sala och köpt hus i Fläckebo. Drängarna måste komma närmare gården och Annette håller på att klättra på väggarna i lägenheten. Ut på vischan är det som gäller.

Ska bli så kul att få se nya huset i Fläckebo live för hittills har det bara varit visningsbilder som gällt.

Tänkte ni skulle få se lite glimtar också från helgens arbete på gården. Mamma och Pappa har varit bortresta över midsommarhelgen och Annicka har jobbat mycket med den dagliga driften så vi har försökt avlasta i några dagar och hållit farmen rullande bara på ’Tumbo gänget’

Vi började midsommardagen med att krossa korn och köra ut Piggex till grisarna.

Här är vår kvarn. Grisarna äter 2 fulla sådana där blåtunnor om dagen 🐷

Sedan har vi bytt batteri och satt det ’gamla’ på laddning. Ungefär var 5:e dag behöver vi växla för att vi ska kunna lita på att stängslet går driftsäkert.

Fylla vatten är också ett återkommande arbetsmoment hos grisarna. De förbrukar mååånga kubik varje vecka till sitt lerbad och som dricksvatten.

Här har Wille och jag gjort den dagliga diskningen av vattenkaren. Tro det eller ej men de där klassar vi som nydiskade 🤣 utsidan har vi gett upp!

Självklart ingår att mat grisarna. 2-3 ggr per dag får de mat och vatten. I söndags kväll gav Robban och jag dem en ’nattmacka’ vid tio på kvällen. De blir helt vilda av lycka över att få lite mat då.

Plocka ägg ingår också i de löpande sysslorna. William är ofta min följeslagaren och här kör han ägg i skottkärra inför helgens leverans till andelsägarna. Det ni ser i kärran är ca 2,5-3 dagars ägg.

Ägg i närbild

Alla ägg tvättas innan leverans till våra andelsägare.

Det tråkigaste från helgen är att vi råkat ur för en rävattack. När jag skulle släppa in hönsen i söndags kväll mötte jag räven på ängen. 9 hönor strök med. Man blir så ledsen när det händer även om man vet att det ingår. Det är en marig balansgång att man vill låta hönsen gå fritt ute och beta gräs samtidigt som man vet att höns har flera naturliga fiender. Vi byggde ju hönsgården för flera veckor, ja månader sedan men leveransen av när har försenats, tappats bort, bokats in igen ja jag vet inte allt men nätet har inte kommit. Nu får vi öka pressen på den leverantören eller hitta en ny.

Vi kommer som en följd av detta välkomna 10 nya hönor mot slutet av nästa vecka. Då kommer det vitvärpare till Hagalunds Gård 🐔 Inte så många som säljer vuxna hönor så vi var glada över att få till den här möjligheter från en kollega i bondebranschen 😉 och så behövs det nog en laddning kycklingar till, dels är det väldigt kul med kycklingar och dels har våra andelsägg blivit väldigt populära.

Vem kan motstå sådana här dunungar liksom 🐣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *