Happy saturday

Happy saturday

Idag har det varit grisfix på schemat. Imorse var det kriiis situation i hagen… slut på mat. Inget upprör grisarna så mycket som att vara hungriga. Är magen glad då är grisen glad.

07:00 drog jag och grävarn igång. Bytte batteriet till stängslet och hämtade alla blåtunnor som vi har krosskornet i. Sedan ner på ladugårdsbacken och dra igång krossen. Robban och barnen kom och hjälpte till så de bytte skopa till mig, körde ner nytt foder till hönsen och släppte ut dem. Lagom när de kom tillbaka var jag klar med alla blåtunnorna med krosskorn. Hela gänget rattade upp till grishagen och gänget där uppe blir ju glada bara de hör grävarn.

Men dagens höjdpunkt var nog att Robban och Wille tog fram Valle och lyfte in en ny ensilagebal i hagen.

De är helt vilda när det kommer en ny bal och det är inte lätt att få av plasten och nätet. Det är en kamp där jag strider ensam mot 30 grisar. Vad kan en gris göra kanske några tänker… de bits kan jag upplysa om då 🤪

Här ska Robban just vända över balen på högkant så att jag kan ta bort nätet. Även det en utmaning för alla grisar står ivägen och äter febrilt från gaveln på balen.

När vi till slut vara klara med allt, kornet på plats, balen öppnad och klar och alla vattenkar diskade då var det trivsamt i grisahgen. Happy saturday helt enkelt och att det regnat under kvällen och natten gjorde allt extra underbart… leran är mjuk och fluffig och det ligger blankvatten i alla potthål som grisarna bökat upp.

I fredags kväll välkomnade vi även 10 nya hönor till till Hagalunds Gård. Efter rävens framfart har vi fått lov att förstärka gruppen genom att köpa in lite djur. Vi kläcker ju vanligtvis egna kycklingar med det tar ett halvår att få upp dem till värpande höns och det är lång tid.

Våra nya höns är helt vanliga vita värphöns. Vi har ju inga raser sedan tidigare som värper vita ägg så nu tog vi in de här damerna.

Väldigt lugna och fina tjejer är det vi fått. De här är före detta industrihöns som nu för första gången fått gå ut. De gillar även våra reden med halm i. Välkomna till Hagalunds Gård säger vi.

Imorgon börjar vi dagen med att fylla vatten hos grisarna och så kämpar vi vidare med renoveringen. Barnen och jag har mer eller mindre flyttat hit nu och vi har typ 1 natt kvar i Tumbo. Robban jobbar 2 veckor till så först efter det kommer flyttlasset gå och vi officiellt bor här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *