Norrlandsbesök i pluggandets tecken

Norrlandsbesök i pluggandets tecken

Då har de tre brudarna från Hagalunds Gård dragit igång ännu ett nytt projekt. Ny kurs på SLU och denna gång läser vi grovfoder – gräs med andra ord. Kursen går via distans men med 3 obligatoriska dagar i Umeå. Vi märks när vi glider in i salen och under presentationsrundan förstår man varför… första personerna ställer sig upp och säger att de är driftledare i mjölkproduktion med robotar och efter det sitter en hög med agronomer och växtrådgivare… vi tittade på varandra i tystnad och undrade ”vad gör vi här?” Satt och klurade på vad jag skulle börja min egen presentation med, typ jag vet hur en ko ser ut och känner igen typ timotej för dem kan man plocka smultron på… kort och gott vi är de udda katterna bland hermelinerna.

Så kommer en så befriande öppen människa som öppnar med att säga att hon har kaniner och kan inte ett skit om kor utan vill bara veta vilket foder hon bör ge kaninerna 🤣🤣 Isen var bruten och klassen fick glatt omfamna kanindamen och de tre brudarna från Hagalund.

SLU här kommer vi!

Långa dagar kör vi, föreläsningar från 9 på morgonen till 19 på kvällen. Idag avslutade vi dagen med att artbestämma gräs och imorgon ska vi köra 2 timmar i ladugården.

Här studerar vi grässorter, det finns bra många fler än Timotej. Vilket vi visste men vi är urusla på att para ihop rätt sort med rätt växt.

Den här kunde vi dock även om den är lite ovanlig, Lusern.

Annette på fältvandring bland försöksodlingarna.

Annette på samma vandring när hon jävlas med sin syster men se det straffade sig… nu hamnade den här bilden i bloggen och det vet hon ingen om… ännu… hihihi

Efter några timmar ute på fälten bland de olika grässorterna var vi rejält urblåsta och kalla. Glatt styrde vi stegen mot Pinchos istället och har suttit där och ljugit en stund. Nu slappar vi på hotellet och imorgon blir det nya tag bland grässtråna igen.

Mat var SÅ gott efter en lång dag 🍽

Imorgon kör vi igen 💪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *